Vertrekt u 's avonds altijd te laat?

07/02/12 om 12:24 - Bijgewerkt om 12:24

Bron: Trends

Overuren hebben hun voordelen: u kunt uw loopbaan ermee vooruithelpen, of u kunt eindelijk rustig doorwerken aan een taak die concentratie vereist. Maar Julie Morgenstern, auteur van 'Never Check Email in the Morning', zegt: "Door de grote druk die we tegenwoordig in ons werk ervaren, is de investering in een rijk privéleven het beste wat u voor uw werk kunt doen." Leer daarom op tijd te vertrekken.

Beloof uzelf om een halfuur eerder dan gewoonlijk te vertrekken. Jonge moeders weten het: als een belangrijke persoon thuis op u wacht (een baby bijvoorbeeld), werkt u met meer concentratie. Wie zich voorneemt om eerder te vertrekken, maakt komaf met alle kleine storingen (irrelevante onderbrekingen, uitstel, perfectionisme) die uw beschikbare werktijd verminderen.

Bedenk een leuke activiteit die u al lang niet meer gedaan hebt en waar u veel voldoening uit haalt. Reserveer een plaats in uw agenda als was het een belangrijke zakelijke afspraak.

Houd één takenlijst bij. Veel mensen houden hun taken bij op een bloknoot, een stuk papier en post-its. Zij verliezen tijd door zich af te vragen wat ze moeten doen en ze leven in angst dat ze iets zullen vergeten. Kies liever voor één lijst (agenda, laptop, smartphone...) om uw taken bij te houden, en rangschik ze volgens prioriteit. Begin met de belangrijkste taak, zodat u op het moment dat u wilt vertrekken eventueel enkele minder belangrijke taken kunt overhevelen naar de volgende dag.

Bron: Monster.be

Lees meer over:

Onze partners