Het beste advies van Sander van der Laan (Albert Heijn)

07/12/12 om 11:25 - Bijgewerkt om 11:25

Bron: Trends

Sander van der Laan, de topman van de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn, kreeg zijn beste advies van Cor van Hanegem. "Dat is de broer van de bekende voetballer Willem van Hanegem. Hij was een van mijn eerste chefs toen ik vijftien jaar geleden bij Albert Heijn begon", zegt van der Laan.

U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

"Cor van Hanegem peperde me meermaals in dat ik een detailhandelbedrijf was komen werken en dat het daar om de details draait. Op de hoofdzetel kunnen we mooie plannen verzinnen en grote ambities hebben, maar klanten hebben daar geen boodschap aan. Voor hen telt alleen wat zij op de winkelvloer zien.

"Albert Heijn bestaat al 125 jaar en is al decennia de grootste supermarktketen in Nederland. Dat blijft een enorme uitdaging. Van Hanegem hamerde er altijd op dat we ons weinig slordigheden of fouten kunnen permitteren in de winkel. 'Iedere keer een klant ergens in een winkel stapt worden we weer op de proef gesteld.'

"Ik probeer zelf ook voldoende voeling met de praktijk te houden. Wekelijks bezoek ik gemiddeld zeven winkels. Dat mag niet lager liggen. Ik kom er graag en ik leer er iedere keer nog zaken bij. De detailhandel zit ook in mijn bloed. Mijn vader heeft 40 jaar voor Albert Heijn gewerkt."

Onze partners