Trichet wordt voorzitter denktank Breugel

04/04/12 om 11:16 - Bijgewerkt om 11:16

Bron: Trends

Jean-Claude Trichet, de vorige voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB, gaat de Brusselse denktank Breugel leiden. Dat meldt Breugel in een persbericht

Trichet wordt voorzitter denktank Breugel

© belga

Bruegel is een onafhankelijke Brusselse denktank die zich buigt over het Europees beleid en economische thema's. Jean-Claude Trichet, de nieuwe voorzitter van de denktank, stapte eind 2011 na acht jaar op als voorzitter van de Europese Centrale Bank.

Trichet, die sinds 2007 af te rekenen kreeg met een wereldwijde bankencrisis, probeerde als ECB-voorzitter de daaropvolgende schuldencrisis binnen de eurozone af te blokken door de banken goedkope leningen aan te bieden en staatsobligaties van noodlijdende eurolanden op te kopen.

De voormalige ECB-topman gaat bij Breugel de vergaderingen van de 11-koppige raad van bestuur voorzitten, waar beslist wordt over de strategie van de organisatie, de onderzoeksprogramma's en het budget.

Trichet volgt bij Breugel de vroegere Poolse vice-premier en voorzitter van de Centrale Bank Leszek Balcerowicz op. Ook de huidige Italiaanse premier Mario Monti was eerder voorzitter van de denktank. (BO)

Lees meer over:

Onze partners