Michèle Sioen wordt voorzitter VBO

© belga

Michèle Sioen, die sinds 2005 aan het hoofd staat van textielbedrijf Sioen Industries, wordt in mei 2014 de eerste vrouwelijke voorzitter van het VBO. Dat meldt de werkgeversfederatie zelf.

Huidig voorzitter Pierre Alain De Smedt, wiens mandaat eind april 2014 ten einde loopt, droeg Sioen voor als zijn opvolgster, waarmee de VBO-bestuurders unaniem instemden.

Michèle Sioen kent het VBO goed en kent de wereld van de bedrijfsfederaties door en door, klinkt het bij de werkgeversfederatie. Sioen is sinds 2011 vicevoorzitter van het VBO en was tussen 2007 en 2010 voorzitter van Fedustria, de Belgische federatie van de textiel-, de hout- en meubelindustrie.

“Ik kijk uit naar de samenwerking met Michèle Sioen”, zegt Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO. “Met haar trackrecord is ze een Belgische topmanager en topondernemer. Als dé overkoepelende werkgeversorganisatie van het land zijn we dan ook trots dat zij voor de volgende periode van drie jaar onze voorzitter wordt.” (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content