L&H-stichter Jo Lernout tekent cassatieberoep aan, Pol Hauspie niet

21/09/10 om 11:32 - Bijgewerkt om 11:32

Bron: Trends

L&H-stichter Jo Lernout, die maandag door het Gentse hof van beroep 3 jaar effectief kreeg in de fraudezaak rond L&H, tekent cassatieberoep aan. Zijn advocaat Luc Gheyssens zegt dat er een oneerlijke procesvoering gebeurde en dat het hof niet aan zijn motiveringsplicht voldeed.

L&H-stichter Jo Lernout tekent cassatieberoep aan, Pol Hauspie niet

Lernout liet maandagavond al verstaan dat hij mogelijk cassatieberoep aantekent, maar dinsdag meldt zijn advocaat dat de beslissing rond is. "We tekenen cassatieberoep aan op twee gronden: de rechten van verdediging zijn geschonden door een oneerlijke procesvoering en omdat het hof niet aan de motiveringsplicht voldeed," aldus zijn advocaat Luc Gheyssens.

Dat er geen differentiatie in de straftoemeting is gebeurd, ligt Lernout ook zwaar. "Ik zeg niet dat anderen zwaarder gestraft moeten worden, maar Lernout tekende als bestuurder ook wat niet in zijn departement gebeurde."

"Wat hem ten zeerste grieft is dat hij de omzetboeking zou hebben gedaan uitsluitend met de bedoeling de koers op te fleuren tot eer en glorie van zijn persoon. Dat is niet waar, hij is verantwoordelijk voor wat hij tekent, maar wie Lernout kent weet dat hij dat niet schaamteloos voor zijn eigen eer en glorie deed."

Pol Hauspie niet naar cassatie

Pol Hauspie trekt niet naar cassatie tegen het arrest in de zaak L&H. Nico Willaert en Gaston Bastiaens houden hun beslissing nog in beraad. Zo blijkt uit een rondvraag bij de advocaten.

Parket-generaal nam nog geen besluit over cassatieberoep

Het parket-generaal van Gent wil eerst het arrest bestuderen en dan pas beslissen of er al dan niet naar cassatie getrokken wordt. Dat zegt woordvoerder Dominique Debrauwere.

Het parket-generaal wijst erop dat het 15 dagen tijd heeft om cassatieberoep aan te tekenen en dat het bijna 2.100 bladzijden tellende arrest, dat sinds dinsdag beschikbaar is, nog moet bestudeerd worden.

"We bestuderen of er een grond is om cassatieberoep aan te tekenen. Het is niet omdat we bijvoorbeeld niet akkoord gaan met een uitspraak, dat we naar cassatie kunnen trekken. Het is ook niet dat per definitie cassatieberoep aangetekend wordt, als er bepaalde personen in een dossier vrijuit gaan. Cassatie is geen extra appèlmogelijkheid."

Lees meer over:

Onze partners