Duitse werkloosheid daalt tot 6,9 procent

© belga

De werkloosheid in Duitsland daalt in juni minder dan verwacht.

Omgerekend telde het arbeidsbureau in juni -seizoensgecorrigeerd – 8.000 werklozen minder in de grootste economie van Europa. Analisten gepolst door Bloomberg hielden rekening met een terugval met 17.000 werklozen. Er zitten nu iets minder dan 2,9 miljoen Duitsers zonder werk, of 255.000 minder dan vorig jaar. De werkloosheidsgraad zakte in juni tot 6,9 procent.

Volgens gegevens van de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) klokte de Duitse werkloosheidsgraad in april af op 6,1 procent tegenover een gemiddelde van 9,9 procent in de eurozone. Frankrijk noteerde een werkloosheidsgraad van 9,4 procent, de V.S. 9 procent en Spanje 20,7 procent.

Volgens het Duitse arbeidsbureau blijft de vraag naar nieuwe werknemers groot. Autobouwer Porsche SE gaat op zoek naar 1.000 arbeidskrachten voor de fabriek in Leipzig, terwijl Volkswagen van plan is 300 arbeiders aan te werven. Siemens verklaarde onlangs 4.000 openstaande vacatures te hebben door een gebrek aan geschikt personeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content