Drie vragen aan Trends-illustrator Karl Meersman

17/08/15 om 12:50 - Bijgewerkt om 14:27

De kunstenaar-illustrator Karl Meersman presenteert nog tot 23 augustus in Absolute Gallery in Knokke een selectie van portretten die in Knack en Trends verschenen.

Drie vragen aan Trends-illustrator Karl Meersman

Karl Meersman en Bart De Wever © belga

Wat mogen we verwachten van uw tentoonstelling 'M'as-tu vu'?

Karl Meersman: "Er hangen tachtig portretten van stars en diva's: stuk voor stuk werken die allemaal ooit verschenen in Knack Focus en Trends, waar ik huistekenaar ben. Verwacht portretten van Robert Plant en David Bowie tot Billie Holiday en zelfs Martin Luther King."

Sluit u hiermee een periode af?

Karl Meersman: "De expo is het verlengstuk van mijn retrospectieve in het SteM in Sint-Niklaas, die in juni sloot. Dat was een moment van terugblik en reflectie. Ik bundelde dit jaar ook mijn beste honderd portretten van de voorbije twintig jaar in een retrospectief kunstboek, dat is uitgegeven bij Kannibaal."

Hoe ziet u uw werk evolueren?

Karl Meersman: "De tentoonstellingen met bestaand werk zijn voor mij nodig, omdat ik deze tekeningen in de toekomst wellicht nooit meer zal tonen. Een opstap naar vrijer werk noem ik deze expo liever niet. Maar ik voel wel dat mijn publiek zit te wachten op iets nieuws. Ik blijf mijn werk voor Knack en Trends artistiek waardevol vinden, maar ik stort me vanaf 2016 nog meer op vrij werk."

(TDM)

Lees meer over:

Onze partners