Muziek en woord

Hans Wilmots © TDB

De BDO-topman Hans Wilmots droomt niet van materiële dingen. De romanist houdt van wandelen, lezen, Coldplay en de negende symfonie van Dvorák.

Wat had u nooit verwacht?

“Dat de Amerikanen iemand als Donald Trump tot president zouden verkiezen. Die keuze is bepalend voor wat in de wereld gebeurt. Ik ben daar niet zo gelukkig mee, maar wie zijn wij?”

Wat was uw beste zet?

“Na mijn scheiding een paar jaar geleden heb ik de band met mijn kinderen nauwer aangehaald. Zij kochten op een bepaald moment een kookboek van Jeroen Meus en we zijn met ons drieën in de keuken aan de slag gegaan.”

Het beste boek dat u ooit las?

De schaduw van de wind van Carlos Ruiz Zafón. Een beetje mysterieus.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Ik wandel veel. Wandelen is een ongelooflijke manier om de geest leeg te maken, de dingen eens op een rijtje te zetten en problemen te kanaliseren.”

Waar gaat u het liefst wandelen?

“Ik maak van elke gelegenheid gebruik om te wandelen. In het weekend kan ik geweldig genieten van een wandeling met mijn vrouw in het bos. Ook met collega’s doe ik wandelvergaderingen buiten. Dat geeft een sterke dynamiek. Het is een gezonde manier om samen tot beslissingen en conclusies te komen.”

De fout waaruit u het meeste leerde?

“Ik heb de balans tussen werk en privé vaak fout gelegd. Dat probeer ik nu anders aan te pakken. Ik werk nog hard, maar ik kan nu wel zeggen ‘stop, dit is belangrijk’. En dat gaat voor op alles. Als mijn partner of mijn kinderen mij bellen, dan neem ik op, in welke vergadering ik ook zit, want dan weet ik dat het belangrijk is.”

Waar droomt u van?

“Niet van materiële dingen. Ik droom van tijd om te ontspannen. Tijd om een boek te lezen, op een terras, bij 25 graden en met een glas wijn.”

Beste film?

“De romantische komedie Music and Lyrics van Marc Lawrence met Hugh Grant. Niet alleen om de romantiek, maar ook om de humor en de combinatie van de muziek en het woord.”

Wat is uw favoriete muziek?

“Coldplay is fantastisch. In het klassieke genre gaat mijn voorkeur uit naar de negende symfonie van Dvorák.”

Hans Wilmots (50) is de CEO van bedrijfsrevisoren- en advieskantoor BDO Belgium.

Muziek en woord
© Getty Images

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content