Zuidnatie krijgt eerste zonnedak in Antwerpse haven

28/01/10 om 13:51 - Bijgewerkt om 13:51

Bron: Trends

De Zuidnatie beschikt binnenkort over het allereerste zonnedak in de Antwerpse haven. ATAB, een Antwerps fabrikant van bitumen en kunststof dakmembranen, verzorgt de levering en plaatsing op terminal 3.

In totaal neemt ATAB 8.000 vierkante meter van de bestaande
pvc-daken op terminal 3 onder handen. Omdat de staalconstructie niet veel extra gewicht verdraagt, wordt er gekozen voor het
lichtgewichtsysteem IKO Solar.

Dat is een uitgebreid assortiment van fotovoltaïsche zonnemodules. Doordat de modules plat worden geplaatst, vormen zich geen schaduwvlakken door rechtopstaande panelen. Hierdoor is het rendement maximaal.

IKO Solar is minder afhankelijk van oriëntatie en helling dan kristallijne modules en is daarom ook uitermate geschikt voor platte daken. Bovendien werken de modules bij licht en hebben ze dus niet steeds zonneschijn nodig.

Met de installatie zal de Zuidnatie zich voor een deel zelf van stroom kunnen voorzien. Na 25 jaar zal het zonnedak meer dan 3,2
miljoen kilowattuur groene stroom hebben opgeleverd, wat overeenkomt met het verbruik van 35 gezinnen gedurende 25 jaar.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners