Vlaamse regering en Confederatie Bouw gaan vervuilde grond saneren

17/02/11 om 18:44 - Bijgewerkt om 18:44

Bron: Trends

De Vlaamse regering gaat samenwerken met Confederatie Bouw om zwaar vervuilde sites, de zogenaamde blackfields, versneld te saneren. Dat hebben beide partijen donderdagochtend afgesproken.

Vlaamse regering en Confederatie Bouw gaan vervuilde grond saneren

© belga

Confederatie Bouw stelt aan de regering voor om te werken met San-Invest, een vorm van publiek-private samenwerking. Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege zal nu met OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) een aantal pilootprojecten uitwerken.

Volgens Confederatie Bouw kan San-Invest op korte termijn zorgen voor een groot aantal saneringen van blackfields, waarna ze bebouwd kunnen worden met nieuwe woningen, bedrijven en gemeenschapsvoorzieningen.

De sanering van zwaar vervuilde sites kost veel geld en sleept soms erg lang aan. Minister Schauvliege keek uit naar alternatieve financieringsmogelijkheden. Volgens de minister kan de inzet van San-Invest de herontwikkeling van blackfields versnellen, waardoor sneller nieuwe opbrengsten gegenereerd kunnen worden. OVAM zal alvast een aantal pilootprojecten uitwerken.

Ook Vlaams minister-president Kris Peeters is opgetogen over de samenwerking met Confederatie Bouw.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners