Thomas Valkeniers is vastgoedondernemer van het Jaar

25/04/14 om 11:14 - Bijgewerkt om 11:14

Bron: Trends

De Confederatie van Immoberoepen heeft Thomas Valkeniers van het makelaarskantoor Pajota verkozen tot Vastgoedondernemer van het Jaar. De Pieter Pourbusprijs ging naar de volksvertegenwoordiger Carina Van Cauter.

Thomas Valkeniers is vastgoedondernemer van het Jaar

© Thinkstock

De Real Estate Awards van de beroepsvereniging Confederatie van Immoberoepen (CIB Vlaanderen) stonden dit jaar in het teken van ondernemerschap.

CIB Vlaanderen ging op zoek naar sterke ondernemersverhalen, die het 'entrepreneurschap' in de sector kunnen stimuleren en inspireren. In de categorie Vastgoedondernemer van het Jaar werd donderdagavond via live stemming gekozen tussen drie genomineerden: Thomas Valkeniers van Pajota uit Dilbeek, Herman Du Bois van Quares uit Antwerpen en Ingrid Ceusters-Luyten van Group Hugo Ceusters-SCMS, ook uit Antwerpen. Het publiek koos voor Thomas Valkeniers van Pajota. Hij begon zijn carrière als stagiair-jurist. In 1998 nam hij een bestaand vastgoedkantoor over. Intussen is de omzet verachtvoudigd en telt Pajota elf medewerkers in drie kantoren.

In de categorie Vastgoedbelofte van het Jaar waren er twee genomineerden: Kristof Welleman van ArchitectenWoning in Gent en Maarten Verhoeven van Verrassend Vastgoed in Aalst. De winnaar werd Kristof Welleman.

Open Vld-politica Carina Van Cauter mocht de Pieter Pourbusprijs in ontvangst nemen. Met die prijs beloont CIB Vlaanderen een politicus of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de vastgoedsector in Vlaanderen. "Sinds haar intrede in de Kamer in 2007 heeft Carina Van Cauter al verschillende succesvolle initiatieven genomen die de wet op de mede-eigendom duidelijker en eenvoudiger heeft gemaakt", motiveerde CIB-voorzitter Kristien Berkein.

Oud-minister Paul Akkermans was in 1984 de eerste laureaat van de Pieter Pourbusprijs. (LV)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners