Rijken uit noodlijdende eurolanden kopen vastgoed in Londen

16/11/11 om 16:56 - Bijgewerkt om 16:56

Bron: Trends

Uit angst voor het uiteenvallen van de eurozone investeren rijken uit onder meer Italië, Griekenland en Spanje een deel van hun vermogen in Londens vastgoed. Dat melden vastgoedmakelaars in de Britse hoofdstad woensdag.

Rijken uit noodlijdende eurolanden kopen vastgoed in Londen

© belga

Volgens Liam Bailey van de internationale makelaar Knight Frank is Londen een ideale plaats geworden om het geld buiten de eurozone te beleggen. Er is bovendien sprake van een echte trend, aldus Bailey.

De makelaar berekende dat de waarde van vastgoedtransacties in Londen tussen januari en september 7,8 miljard Britse pond (9,1 miljard euro) bedroeg, waarvan Italianen, Grieken en Spanjaarden 394 miljoen pond ofwel ruim 5 procent voor hun rekening namen.

Nick Candy ontwierp en ontwikkelde One Hyde Park ter waarde van 1 miljard pond, waar de prijs van een appartement tussen 7 miljoen en 136 miljoen pond ligt. "We hebben kopers uit Italië en Griekenland, die bevestigen dat ze op zoek zijn naar een veilige belegging. Ze willen hun geld niet op de bank of in aandelen hebben als gevolg van de onstuimige marktomstandigheden." (Belga/BO)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners