Participatie Blackrock in Befimmo is opsteker voor Brussels vastgoed

10/02/14 om 18:45 - Bijgewerkt om 18:45

Bron: Trends

De vastgoedbevak Befimmo maakte bekend dat de participatie van Blackrock uitsteeg boven de meldingsdrempel van 3 %. Blackrock is met een portefeuille van omgerekend 130 miljard euro de grootste activabeheerder van de wereld. Het bedrijf met zetel in New York is een van de meest invloedrijke financiële instellingen.

Participatie Blackrock in Befimmo is opsteker voor Brussels vastgoed

© belga

Befimmo heeft een vastgoedportfolio met een waarde van 2,2 miljard euro. Het beheert 850.000 vierkante meter kantoren in Brussel, andere Belgische steden en het Groothertogdom. Twee derde van de portefeuille wordt aan overheden verhuurd.

De andere aandeelhouders van Befimmo zijn Ageas (14,9 %) en Axa Belgium (9,6 %). Befimmo heeft een free float van 70 %. Het aandeel verloor sinds de crisis een derde van zijn waarde, maar bleef het voorbije jaar redelijk stabiel.

Blackrock is al langer aanwezig in Befimmo. "De participatie van Blackrock is niet alleen een opsteker voor het bedrijf, maar ook voor het Brusselse kantoorvastgoed", aldus de woordvoerder van Befimmo. "De aandacht van internationale investeerders voor Befimmo nam ook toe, nadat we in 2012 overschakelden van commanditaire vennootschap op aandelen (cva) naar naamloze vennootschap (nv). Een cva-statuut liet volgens sommige investeerders, terecht of niet, immers te weinig inspraak toe."

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners