Brussel besteedt 13 miljoen euro aan beveiliging sociale woningen

03/05/10 om 13:20 - Bijgewerkt om 13:20

Bron: Trends

Om de fysieke beveiliging, de ruimtelijke ordening en het sociaal aspect van de sociale woonwijken te verbeteren, heeft de stad Brussel uitzonderlijk 13 miljoen euro extra uitgetrokken.

Brussel besteedt 13 miljoen euro aan beveiliging sociale woningen

© belga

Behalve geld voor beveiligde deuren en bewakingscamera's wordt er ook een bedrag geïnvesteerd in verlichting, groenstroken en gemeenschappelijke zones.

Bovendien worden er ook middelen uitgetrokken voor extra gemeenschapswachten, animators, opvoeders en sociaal assistenten in de woonwijken.

De nieuwe kredieten worden verdeeld op basis van een veiligheidsanalyse van de vzw Bravvo die de stedelijke veiligheid wil verbeteren in Brussel. De Brusselse Haard krijgt een bedrag van 7.428.571 euro, de Lakense Haard krijgt 3.714.286 euro en 1.857.143 euro is bestemd voor de sociale woningen van Gebruwo.

"Tijdens de veiligheidsvergaderingen met de bewoners en na de analyse van Bravvo stelden we vast dat er een echte nood is aan de verbetering van de levensomstandigheden en beveiliging in de sociale wooncomplexen. We hopen dat de werken tegen 2011 afgerond zullen zijn", besluit burgemeester Thielemans.

Het budget van 13 miljoen is bedoeld voor de Brusselse Haard, de Lakense Haard en de woningen van Gebruwo, die samen 6.600 sociale woningen beheren in Brussel. Dat heeft burgemeester Freddy Thielemans (PS) maandag bekendgemaakt.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners