Bouwgroep BAM schrapt 650 banen

08/10/14 om 11:20 - Bijgewerkt om 11:20

De Nederlandse bouwgroep BAM gaat haar activiteiten reorganiseren door een reeks werkmaatschappijen te groeperen. Dat zal gevolgen hebben voor 650 banen, vooral kantoorfuncties, in Nederland. De zes werkmaatschappijen in België worden gebundeld in BAM Belgium, zo maakte de bouwgroep woensdag bekend.

Bouwgroep BAM schrapt 650 banen

© BAM

BAM is in België actief met de werkmaatschappijen Interbuild, Galère, BAM Technics, Betonac, CEI-De Meyer en Kaïros, staat op de website van de groep vermeld.

Ook in Nederland worden werkmaatschappijen gegroepeerd. Daar gaat het van twaalf naar twee (BAM Bouw en vastgoed en BAM Infra). "De organisatorische aanpassingen beogen dat BAM extern effectiever in de diverse markten kan opereren en intern meer efficiency kan bereiken", luidt het in een persbericht.

De reorganisatie maakt deel uit van een eerder aangekondigd programma om 100 miljoen euro aan kosten te besparen. Dat doel moet eind 2015 zijn bereikt. Ook moet het werkkapitaal duurzaam met 300 miljoen euro worden verlaagd. De eenmalige herstructureringskosten worden geraamd op 80 tot 100 miljoen euro.

Volgens Rob van Wingerden, die begin deze maand Nico de Vries afloste als topman bij de grootste bouwonderneming van Nederland, zijn de maatregelen nodig om de resultaten te verbeteren. Die stonden de laatste tijd onder druk door slechte marktomstandigheden en tegenvallers bij een aantal grote projecten. In de eerste helft van het jaar draaide BAM op operationeel niveau quitte, maar bleef onder de streep een verlies staan van 6,6 miljoen euro. (Belga/BO)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners