Bouwbedrijf Bostoen stapt in renovatiemarkt

29/09/11 om 15:51 - Bijgewerkt om 15:51

Bron: Trends

Bouwbedrijf en verkavelaar Bostoen waagt zich op de renovatiemarkt. Met de nieuwe business unit eeris wil Bostoen passiefhuistecnologie implementeren in bestaande woningen.

Bouwbedrijf Bostoen stapt in renovatiemarkt

© belga

Bostoen, samen met streekgenoten Durabrik, Groep H en Matexi, een van de grootste verkavelaars van het land, trekt als enkele jaren de groene kaart. Twee jaar geleden startte het bouwbedrijf ook met de verkoop en plaatsing van zonnepanelen. Naar eigen zeggen is het inmiddels uitgegroeid tot de nummer 1 in zonnepanelen op de residentiële markt. Die divisie zonnepanelen van Bostoen wordt vanaf nu ondergebracht bij eeris.

De overstap van de nieuwbouwmarkt naar de markt van bestaande woningen is volgens Stephan Bostoen, CEO van Bostoen nv, een logische stap. Het bedrijf kan zo zijn expertise in milieuvriendelijke woonoplossingen aanwenden in een belangrijk segment. De markt van de bestaande woningen is immers groter dan die van de nieuwbouwwoningen. Een groeiend milieubesef bij de Vlaming, steeds strengere wetgeving en de stijgende energieprijzen zetten volgens Bostoen steeds meer huiseigenaars aan om na te denken over het energieverbruik van hun woning. LV

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners