Spoedvergadering van Turkse centrale bank over lira

© Reuters

De Turkse centrale bank organiseert een spoedvergadering over de sterke daling van de lira tegenover de euro en de dollar.

De Turkse centrale bank organiseert een spoedvergadering over de sterke daling van de lira tegenover de euro en de dollar.

De spoedvergadering van het monetair beleidscomité van de Turkse centrale bank vindt dinsdag plaats. ‘De bank zal de recente ontwikkelingen bespreken en de nodige maatregelen nemen om de lira te stabiliseren’, luidt de mededeling.

De aankondiging van de meeting had onmiddellijk een positief effect op de wisselkoers. De waarde van de lira klom direct naar 2,34 tegenover de dollar, nadat eerder vandaag nog een laagterecord van 2,39 lira voor een dollar was bereikt.

Analisten verwachten dat de centrale bank zal toegeven aan de druk van de markten om de rentes op te trekken. Vorige week wees de centrale bank die maatregel nog af. De regering vreest dat zo’n maatregel de economische groei zal vertragen.

Een corruptieschandaal heeft de Turkse politieke en financiële wereld in zijn greep. Sinds half december verloor de munt al 10 procent van zijn waarde tegenover de euro en de dollar. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content