Si2 Fund doet eerste buitenlandse investering

© istock
Roeland Byl redacteur bij Trends

Het sociaal investeringsfonds SI² kondigt twee nieuwe investeringen aan. Het stapt in het kapitaal van Reason2.be en Spacehive. Dat laatste is meteen het eerste internationale investeringsdossier.

Als investeringsfonds neemt SI² een aparte plaats in door de koppeling van faire financiële opbrengsten aan een maatschappelijke impact. Het fonds kiest voor sociale en innovatieve ondernemingen. Onder de geldschieters van het investeringsfonds ook de familie-Colruyt.

De investering in Reason2.be bedraagt 250.000 euro. Reason2.be is een Brusselse thuisbesteldienst die zijn logistieke diensten combineert met de ophaling van recycleerbare goederen en leveringen voor goede doelen. Het Britse platform Spacehive profileert zich als een crowdfundingplatform voor publieke ruimtes in London. De bedoeling is bewoners mee te laten participeren in de opwaardering van hun leefomgeving. De investering van 1,3 miljoen pond kwam in hoofdzaak van de Britse institutionele investeerder Big Societal Capital. SI² Fund stapte mee in een syndicaat van Belgische investeerders dat 600.000 Britse pond (750.000 euro) investeerde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content