OESO waarschuwt voor "langzamer" herstel wereldeconomie

09/09/10 om 13:31 - Bijgewerkt om 13:31

Bron: Trends

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) waarschuwt er in een recent rapport voor dat het herstel van de wereldeconomie langzamer kan verlopen dan aanvankelijk werd verwacht.

OESO waarschuwt voor "langzamer" herstel wereldeconomie

© belga

Eind mei 2010 had de OESO, als koepel van de rijkste landen, nochtans blijk gegeven dat een "meer dynamisch" herstel mocht worden verwacht, en dat meer bepaald met een groei van 2,7 procent in 2010 en 2,8 procent in 2011 voor de OESO-zone.

In haar nieuwe rapport laat de organisatie duidelijk verstaan dat "de groei in de economieën van de G7 (VS, Japan, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië) zou kunnen terugvallen." In het tweede halfjaar 2010 zou nog slechts sprake zijn van 1,5 procent groei, na 3,2 procent tijdens het eerste kwartaal en 2,5 procent tijdens het tweede kwartaal.

Voor de afzonderlijke landen zal de groei in de VS - volgens het rapport - het volgende kwartaal vertragen van 2 tot 1,2 procent. De Japanse economie zal de laatste twee kwartalen van 2010 groeien met respectievelijk 0,6 en 0,7 procent, terwijl de Duitse groei zal versnellen van 0,7 tot 1,1 procent. Het Verenigd Koninkrijk zal in het derde kwartaal een groei met 2,7 noteren vooraleer in het vierde kwartaal een groeivertraging tot 1,5 procent zal plaatsvinden.

Volgens de OESO zouden onder meer de verminderde uitgaven van de gezinnen de economische groei wereldwijd kunnen afremmen.

Hier vindt u het volledige rapport van de OESO

Lees meer over:

Onze partners