Moody's zou toprating Verenigde Staten willen verlagen

14/07/11 om 07:41 - Bijgewerkt om 07:41

Bron: Trends

Niet enkel in Europa deelt Moody's slechte punten uit. Het zou nu ook overwegen om de toprating van de Verenigde Staten te verlagen.

Moody's zou toprating Verenigde Staten willen verlagen

© EPA

De kredietbeoordelaar Moody's overweegt om de "Aaa"-toprating van de Verenigde Staten (VS) te verlagen. De VS hebben sinds 1917 de absolute toprating "Aaa". De laatste keer dat de rating onder herziening werd geplaatst, was in 1995.

Moody's "heeft de Aaa-rating van de obligaties van de Amerikaanse federale staat onder herziening geplaatst met het oog op een eventuele verlaging, omdat de kans groter wordt dat de wettelijk vastgelegde limiet van de staatsschuld niet verhoogd zal worden voor de deadline."

Van "Aaa"-rating naar "Aa"-rating

Als het echt tot een verlaging komt, dan zullen de VS een "Aa"-rating krijgen. Dat betekent een verlaging met een tot drie stappen. Moody's had begin juni al gewaarschuwd dat het de rating midden juli onder herziening zou plaatsen als er tegen dan nog geen akkoord was over een verhoging van de wettelijke limiet van de Amerikaanse staatschuld.

Een andere kredietbeoordelaar, Standard & Poor's, veranderde de outlook voor de rating van de VS in april al in negatief. (Belga/INM)

Onze partners