Ierse banken weer op zoek naar vers kapitaal

28/03/11 om 18:43 - Bijgewerkt om 18:43

Bron: Trends

Volgens de Financial Times en The Guardian onderhandeld de Ierse regering met de Europese Centrale Bank over een nieuwe kapitaalinjectie voor de Ierse banken..

Ierse banken weer op zoek naar vers kapitaal

© belga

Donderdag worden de resultaten van de zogenaamde stresstests voor de Ierse banken bekendgemaakt. Volgens de Britse media laten die stresstests voor de vier grootste banken een tekort zien tussen de 18 en 23 miljard euro. Die tekorten zouden dan kunnen leiden tot een nieuwe kapitaalinjectie van de overheid.

De beproefde banken zijn Allied Irish Banks, Bank of Ireland, Irish Life & Permanent en EBS. De oplopende kapitaalverliezen hebben in de eerste plaats te maken met de noodlijdende vastgoedmarkt in Ierland, die belabberde prestaties neerzet in het woningen- en kantorensegment.

Tot vandaag konden de Ierse banken al rekenen op 46 miljard euro overheidssteun. Door die steun kwam het water de nationale overheid tot aan de lippen, waardoor de Keltische tijger diende aan te kloppen bij Europa en het IMF. Dit keer zou dus worden onderhandeld met de ECB om te vermijden dat de banken verplicht worden activa te verkopen.

Lees meer over:

Onze partners