Europa wil niet weten van schuldherschikking voor Griekenland

28/04/10 om 14:44 - Bijgewerkt om 14:43

Bron: Trends

De Europese Commissie heeft beslist dat er geen sprake kan zijn van een herschikking van de Griekse overheidsschulden. "Een herstructurering van de schulden is geen optie voor eurolanden", liet een woordvoerder woensdag verstaan.

De rente op Griekse obligaties met een looptijd van tien jaar piekte woensdag boven de tien procent. De hoge rente vloeit voort uit de vrees dat het land zijn schulden niet meer kan betalen.

Van een herschikking van de schulden kan volgens de Commissie evenwel geen sprake zijn, verklaarde de woordvoerder van bevoegd eurocommissaris Olli Rehn.

De woordvoerder van Rehn wees woensdag ook de kredietbeoordelaars op hun verantwoordelijkheid. De Commissie neemt zich voor hun activiteiten tijdens de crisis scherp in de gaten te houden.

De onderhandelingen over de toekenning van de zogenaamde 'zachte' leningen zouden zich wel in een gevorderd stadium bevinden. De Commissie is van plan "binnen enkele dagen" de eurolanden haar advies over die leningen bekend te maken. Op 10 mei vindt een topbijeenkomst plaats.

Lees meer over:

Onze partners