Duitse economie nog maar eens het voorbeeld voor eurozone

13/02/15 om 15:42 - Bijgewerkt om 15:47

De Duitse economie heeft zich in het laatste kwartaal van vorig jaar nog maar eens de voortrekker van de economie in de eurozone getoond. Dat blijkt uit een eerste raming van het Europees statistiekbureau Eurostat.

Duitse economie nog maar eens het voorbeeld voor eurozone

© REUTERS

In het laatste kwartaal van 2014 nam het bbp (bruto binnenlands product) in de eurozone toe met 0,3 procent. Dat gebeurde onder impuls van Duitsland, die zijn economie in de laatste drie maanden van het jaar met 0,7 procent zag groeien in vergelijking met het derde kwartaal. Op jaarbasis noteerde Duitsland een toename met 1,5 procent.

Uit de berekeningen van het Europees statistiekbureau blijkt dat de toename van het bbp van de eurozone met 0,3 procent volgt op een groei met 0,2 procent in het derde kwartaal. Dat is iets beter dan de kwartaalgroei van 0,2 procent die de analisten hadden voorspeld.

Behalve de Duitse economie, de grootste in de eurozone, die dubbel zo veel groeide als verwacht, liet ook het zorgenkind Spanje 0,7 procent groei optekenen.

De Franse economie, de tweede grootste in de eurozone, vertraagde met 0,1 procent tegenover 0,3 procent in het voorgaande kwartaal.

Volgens de berekeningen van Eurostat kromp de Griekse economie in het laatste kwartaal met 0,2 procent, terwijl de Belgische economie een lichte toename met 0,1 procent noteerde.(Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners