Dexia-topman Mariani krijgt 1,2 miljoen euro bij vertrek

02/05/12 om 06:47 - Bijgewerkt om 06:47

Bron: Trends

Als gedelegeerd bestuurder Pierre Mariani opstapt bij Dexia, krijgt hij een ontslagvergoeding van 1,2 miljoen euro. Dat is het bedrag dat hij vorig jaar verdiend heeft.

Dexia-topman Mariani krijgt 1,2 miljoen euro bij vertrek

© Reuters

Pierre Mariani, de gedelegeerd bestuurder van Dexia, is bereid op te stappen, maar niet zonder zijn ontslagvergoeding van 1,2 miljoen euro. Dat schrijven meerdere kranten.

Mariani heeft recht op een vergoeding als zijn contract vroegtijdig wordt beëindigd. De opstapvergoeding van 1,2 miljoen euro voor Mariani komt overeen met zijn volledige jaarloon van 2011. Mariani kon toen rekenen op een wedde van 1 miljoen euro en een functiepremie van 200.000 euro. Het contract van de Fransman loopt normaal af in het najaar van 2013.

Regering hoopt dat Mariani afstand doet van ontslagvergoeding

De regering zit verveeld met die ontslagpremie en hoopt stilletjes dat Mariani er afstand van doet, aldus de kranten. De regering zou graag gewezen Fortisbankier Karel De Boeck de plaats laten innemen van Mariani. De Boeck zou eerst gecoöpteerd worden als bestuurder, dan Jean-Luc Dehaene vervangen als voorzitter, en ten slotte Mariani aflossen als gedelegeerd bestuurder. (Belga/EE)

Onze partners