Belgische economie koelt af

28/04/16 om 16:37 - Bijgewerkt om 16:44

Het Belgische bbp is het eerste kwartaal van dit jaar toegenomen met 0,2 procent tegenover 0,5 procent in het vorige kwartaal, blijkt uit cijfers van de Nationale Bank van België (NBB).

Belgische economie koelt af

© belga

De Belgische economie is tijdens de eerste drie maanden van dit jaar met 0,2 procent gegroeid tegenover het laatste kwartaal van vorig jaar, blijkt uit een eerste flashraming van de Nationale Bank. Op jaarbasis groeide de Belgische economie met 1,5 procent.

De groei kwartaal-op-kwartaal ligt nu iets lager dan eind vorig jaar, toen het bruto binnenlands product (bbp) met 0,5 procent toenam.

kwartaalaggregaten

kwartaalaggregaten © NBB

De Nationale Bank bevestigde donderdag ook de groeicijfers voor heel 2015. De Belgische economie groeide vorig jaar met 1,4 procent, waarmee een eerdere raming van drie maanden geleden wordt bevestigd.

In het vierde kwartaal steeg de toegevoegde waarde in alle bedrijfstakken. De sterkste stijging was er in de bouwsector (+1,4 procent tegenover het voorgaande kwartaal), naast +0,8 procent in de industrie en +0,4 procent in de diensten. Vooral in de energiesector was er een aanzienlijk hogere activiteit, luidde het. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners