Belg vreest alweer toenemende werkloosheid

20/04/15 om 17:34 - Bijgewerkt om 17:40

Het Belgische consumentenvertrouwen blijft in april op hetzelfde peil als vorige maand, maar de Belg maakt zich wel steeds meer zorgen over de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de maandelijkse consumentenenquête van de Nationale Bank van België (NBB).

Belg vreest alweer toenemende werkloosheid

Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening © Belga

De indicator die het consumentenvertrouwen peilt, bleef in april hangen op -6, dezelfde score als in maart. In februari klokte de indicator af op -5, in januari op -9.

De Belg schat de algemene economische situatie deze maand iets positiever in, na de minder gunstige blik vorige maand. Ook wat de persoonlijke financiële situatie betreft, schatten de gezinnen de volgende twaalf maanden iets positiever in.

Belg vreest alweer toenemende werkloosheid

© NBB

Maar net als vorige maand zijn de verwachtingen over de werkloosheid voor de tweede maand op rij negatiever geworden, met een score van 18 in februari en 21 in maart tot 24 in april. Hiermee belandt de deelindicator op hetzelfde peil als in januari. Een stijging wijst op een minder gunstige ontwikkeling, en een daling op een gunstigere ontwikkeling.

Toch was het in april vorig jaar (35) en de daaropvolgende zomermaanden (tot 40 in juli en 32 in augustus) veel droeviger gesteld met het inschatten van de werkgelegenheid in ons land. (BO)

Onze partners