Belg 8 miljard rijker in tweede kwartaal

14/10/14 om 18:32 - Bijgewerkt om 18:52

Het financieel vermogen van de Belg klokt in het tweede kwartaal van dit jaar af op een nieuw recordbedrag. Dat blijkt uit berekeningen van de Nationale Bank van België (NBB).

Belg 8 miljard rijker in tweede kwartaal

© Thinkstock

Het financieel vermogen van de Belg - het totaal van onder meer spaarrekeningen, beleggingen en groepsverzekeringen - is in het tweede kwartaal verder gestegen tot 1.144,5 miljard euro, zo blijkt uit de kwartaalrekening van de Nationale Bank.

Daarmee werd de Belg nooit eerder zo rijk. In het eerste kwartaal lag het financieel vermogen van de Belgen op 1.132,2 miljard euro, ook al een record.

De sterkste toename werd de voorbije maanden opgetekend bij de beleggingsfondsen, waar sinds april zo'n 8 miljard euro bijkwam. Ook in het eerste kwartaal werden Belgen vooral rijker dankzij de stijgende aandelen- en obligatiekoersen.

Het bedrag op de spaarboekjes en andere deposito's bleef min of meer gelijk tussen maart en juni. Samengeteld goed voor 322 miljard euro.

Tegelijk namen ook de financiële verplichtingen van de Belgen toe in het tweede kwartaal, tot 241,6 miljard euro. Het verschil tussen beide - wat overeenstemt met het netto financiële vermogen van de Belg - komt daarmee uit op 903 miljoen euro of 8 miljard meer dan einde maart. Over de verdeling van de vermogens geeft de NBB geen gegevens vrij. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners