Beleggerscompetitie van start: stop een turbo in uw portefeuille

De resultaten van de testweek die werd afgevlagd bewijzen het: om de Beleggerscompetitie te winnen moet u gebruik maken van turbo’s.

Schrijf hier in. Doe gratis mee aan de Beleggerscompetitie en win een auto of één van de vele andere prijzen.De testweek is afgelopen, de beleggerscompetitie gaat van start. Wie de komende 4 maanden een fictief kapitaal van 100.000 euro het verstandigst belegt, maakt kans op de hoofdprijs: een nieuwe Ford S-Max 2.0.

De beleggerscompetitie is een jaarlijks initiatief van Trends MoneyTalk, Keytrade Bank en Ford, met medewerking van Inside Beleggen en Kanaal Z.

Iedere speler beschikt over een fictief kapitaal van 100.000 euro dat hij kan beleggen in een selectie van aandelen die noteren op de Euronextbeurzen van Brussel, Amsterdam en Parijs. Ook uit een selectie van aandelen van de Duitse DAX30-index kan u kiezen. Daarnaast is er ook nog de keuze uit 20 trackers die op Euronext noteren.

Realisme

Door het fictieve kapitaal kan u risicoloos uw beleggerscapaciteiten testen, maar een oefening in ijle wordt het niet. De orders worden enkel uitgevoerd wanneer de beurzen geopend zijn, wanneer de aandelen en trackers dus in het ‘echt’ worden verhandeld.

Bovendien mag u slechts 10 procent van uw portefeuille investeren in een aandeel of een tracker. U zal dus moeten diversifiëren. Voor elke transactie wordt een commissie van 7,50 euro aangerekend, plus een beurstaks van 0,17 procent. Die worden dus van uw fictief kapitaal afgetrokken. Het aantal transacties ligt op 10 per dag.

Gratis inschrijven

De deelname is gratis. U kan zich slechts eenmaal geldig inschrijven. Familieleden die op hetzelfde adres wonen, kunnen meespelen op voorwaarde dat ze over een eigen e-mailadres beschikken en hun portefeuille zelf beheren. De redactie van MoneyTalk wenst alle deelnemers veel succes toe. (SF)

De testweek ligt achter de rug. Hoewel het belang van turbo’s binnen de portefeuilles wordt beperkt tot 5%, is het overduidelijk dat spelers die de Beleggerscompetitie willen winnen naar turbo’s zullen moeten grijpen.

Turbo’s zijn de nieuwigheid van dit jaar, wamt de competitie van Moneytalk en Keytradebank heeft een educatief karakter. Ditmaal kunt u zich zonder het risico op een financiële kater te lopen vertrouwd maken met de interessante afgeleide producten die turbo’s zijn.

Voelt u het beleggersbloed in u kriebelen? Ga dan naar de Beleggerscompetitie en schrijf u in. Deelname is gratis, maar u kunt zich slechts eenmaal geldig inschrijven. Familieleden die op hetzelfde adres wonen mogen meespelen op voorwaarde dat ze over een eigen emailadres beschikken én hun portefeuille zelf beheren.

Grote lijnen

We herhalen even de krachtlijnen van de Beleggerscompetitie. Deze wedstrijd staat open voor spelers die minimum 18 jaar zijn op de slotdag (31 mei 2012) en gedomiclieerd zijn in België. Iedere deelnemer beschikt over een fictief kapitaal van 100.000 EUR dat u kunt beleggen in een vaste selectie aandelen genoteerd op Euronext Brussel, Amsterdam en Parijs, alsook de Duitse DAX-30 aandelen. Daarnaast kunt u opteren voor een van de 20 liquide trackers.

Om de competitie een realistisch cachet te geven voeren we een aantal beperkingen in. Zo mag u maximaal 10% van de waarde van uw portefeuille investeren in een aandeel of een tracker en niet meer dan 5% in een of meerdere turbo’s. Uw portefeuille spreiden is dus de boodschap. Voor iedere transactie wordt een commissie van 7,50 EUR in rekening gebracht plus de beurstaks van 0,17%. Het maximale aantal transacties per dag bedraagt tien.

Per effect kunt u slechts een order tegelijk plaatsen. Twee soorten orders bestaan: een gelimiteerd order en een bestens order, waarbij het effect wordt gekocht tegen de eerstvolgende koers op voorwaarde dat voldoende stukken worden verhandeld. Voorts kunt u opteren voor een 20-dagen order of een dagorder. Een dagorder vervalt om middernacht ook wanneer u het na het sluiten van de beurs invoert. Houd er voorts rekening mee dat de koersen met minstens 15 minuten zijn vertraagd zodat de koers waartegen uw order wordt uitgevoerd kan afwijken van degene die u ziet op het ogenblik van de plaatsing van uw order.

Turbo’s in een notedop Wie niet vertrouwd is met turbo’s, doet er goed aan om de brochure van RBS na te lezen die u kunt activeren door in de linkerkolom te klikken op ‘Meer over turbo’s”. Een snelcursus: er bestaan zowel turbo’s long – om in te spelen op een stijging – als turbo’s short wanneer u mikt op een daling. In de Beleggerscompetitie kunt u handelen in turbo’s op de AEX-index, het goud en de EUR/USD.

Het interessantste aspect van turbo’s is hun hefboomeffect. Een voorbeeld maakt dit duidelijk. Meent u dat de AEX-index (326,33) zal stijgen, dan kunt u bijv. de turbo long 315 kopen die een financieringsniveau van 308,05 heeft. Die heeft op het moment van schrijven een hefboom van 17,83. Hoewel de hefboom niet constant blijft, betekent dit dat een stijging van de AEX met 1% momenteel wordt vertaald in een toename van de waarde van de onderliggende turbo met 17,83%.. De keerzijde van de medaille is dat bij een daling van de AEX de turbo wordt uitgestopt. U krijgt dan nog een (kleine) restwaarde uitgekeerd. (EL)

Tien om te zien: de eersten van de testweek

1. luilomp +12,55%

2. Herre +12,55%

3. Fb +11,43%

4. revenge +11,22%

5. charli +11,16%

6. Rudy58 +11,06%

7. Gust69 +9,87%

8. reelin +9,79%

9. Den Frank +9,37%

10. mero +9,22%

onder voorbehoud van goedkeuring door de gerechtsdeurwaarder

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content