'Banken bevriezen bonussen valutahandelaren'

17/03/14 om 10:34 - Bijgewerkt om 10:34

Bron: Trends

Valutahandelaren bij de banken Barclays, Citigroup en Royal Bank of Scotland (RBS) hoeven geen bonussen te verwachten. Toch niet vooraleer internationale onderzoeken naar mogelijke koersmanipulatie zijn afgerond. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times (FT) op gezag van bronnen binnen de sector.

'Banken bevriezen bonussen valutahandelaren'

© belga

Volegens de zakenkrant heeft de maatregel betrekking op alle bonussen op de valuta-afdelingen van de genoemde banken, niet alleen die van handelaren van wie het gedrag ter discussie staat.

Op dit moment doet het ministerie van Justitie in onder meer Groot -Brittannië, de Verenigde Staten, de Europese Unie en Zwitserland onderzoek naar mogelijke manipulatie van wisselkoersen.

Tot dusver heeft de fraudezaak, die afgelopen zomer aan het rollen kwam, geleid tot schorsing of ontslag van zeker 25 medewerkers van 11 internationale banken.

De affaire volgde kort op het schandaal rond de manipulatie van de interbancaire rentetarieven Libor en Euribor, waarvoor onder meer Rabobank hoge boetes kreeg opgelegd. (Belga/BO)

Onze partners