10 onmisbare apps om beter te presteren

Apps © istockphoto

We worden almaar mobieler, zowel in ons werk als in de privésfeer. Daardoor worden we ook afhankelijker van onze smartphone. Je weg vinden in de doolhof van honderdduizenden mobiele applicaties die ons tijd, moeite en geld beloven te besparen, is niet simpel.

Trends zet deze week in het magazine veertig onmisbare apps op een rijtje. Hier alvast tien stuks die de basisuitrusting vormen voor uw mobiele leven. Deze blockbusters zijn beschikbaar op alle platforms en voor elk besturingssysteem.

Evernote. Een referentie onder de productiviteitsapps. U kunt er alle soorten informatie in kwijt: notities, foto’s, audiomemo’s, herinneringen, taken enzovoort. U kunt er ook documenten in opslaan.

Google Drive. Google biedt opslagruimte aan voor documenten (Word, Excel, PowerPoint), foto’s en dergelijke, die vervolgens naar de cloud worden gestuurd. De documenten kunnen bewerkt en gedeeld worden. Onder bepaalde voorwaarden kan de gebruiker ook offline werken.

Dropbox. Onmisbaar voor de mobiele werker. Dropbox centraliseert en stockeert al uw documenten in de cloud, waar u ze altijd en vanaf elk apparaat (telefoon, pc, tablet enz.) kunt raadplegen. Heel wat andere apps bieden bovendien de mogelijkheid documenten in DropBox te bewaren (foto’s, teksten, pdf’s). Een essentieel hulpmiddel.

Wunderlist. Een goede keuze onder de herinneringsapps (todolijstjes). Het verzorgde design en de vele opties maken de app uiterst praktisch: herinnering met wekker, notities, mogelijkheid om taken boven aan de lijst te plaatsen, mogelijkheid om een foto aan de herinnering toe te voegen, todolijsten per e-mail te versturen enzovoort

LinkedIn. Alle gebruikers van Facebook die over een gsm beschikken hebben de app van dat sociaal netwerk ongetwijfeld al op zak. Dat is veel minder het geval voor LinkedIn, het netwerk dat zich in de eerste plaats tot de professionals richt. De LinkedIn-app is nochtans erg geslaagd en laat toe op de hoogte te blijven van de actualiteit rond uw contacten.

Facebook. Het populairste sociaal netwerk ter wereld. U kunt er de tijdlijn van vrienden volgen, hun foto’s bekijken enzovoort. Dankzij de aparte Messenger-app van Facebook kunt u zelfs gesprekken voeren.

Twitter. Om altijd en overal te kunnen tweeten.

Skype. De pionier van het internetbellen. De app is zo goed als onmisbaar geworden voor wie geregeld naar het buitenland belt. Gesprekken tussen Skype-gebruikers zijn gratis. In 3G stokt de conversatie van tijd tot tijd, maar het gebruik met wifi is stabiel. U kunt ook videogesprekken voeren of gewoon tekstchatten. Ook bellen naar vaste lijnen is mogelijk (mits de aankoop van kredieten).

Whatsapp. Een app waarmee u uiterst gemakkelijk en gratis boodschappen en foto’s kunt verzenden naar andere gebruikers. De meeste functies staan verzameld onder de chats-tab.

Amazon. De hypereenvoudige app van Amazon opent voor u de catalogus van de e-commercereus. De app is eenvoudig in het gebruik. Vanaf uw telefoon kunt u artikels toevoegen aan uw wenslijst, ze in uw winkelmandje droppen en bestellen. Pas echter op voor de 1-Click-knop, waarmee u uw aankoop onmiddellijk (en soms wat te snel) bevestigt.

Booking. De app van de grootste zoekrobot voor hotelkamers. Onmisbaar geworden om een onderkomen te vinden tijdens uw reizen. Een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier om altijd het juiste reisplan op te stellen. Lage prijzen (maar niet noodzakelijk goedkoper dan u rechtstreeks bij de hotels kunt bedingen, die moeten Booking een commissie van 12 tot 25 procent betalen).

Google Maps. Zeer goede kaartapp van Google, waarop almaar adresjes aangegeven (hotels, restaurants) staan. U kunt er tevens zeer precieze routes op uitstippelen. Levert ook verkeersinformatie over files bijvoorbeeld. Velen gebruik de app als gps.

Christophe Charlot

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content