Fiscaal advocaten pleiten voor fiscale amnestie bis

16/06/10 om 10:08 - Bijgewerkt om 10:08

Bron: Trends

Enkele fiscaal advocaten pleiten voor een nieuwe regularisatieronde voor niet-aangegeven kapitalen van Belgen in het buitenland. De operatie zou de schatkist een veelvoud van 498 miljoen euro opleveren, de opbrengst van de eerste fiscale amnestie in 2004.

Fiscaal advocaten pleiten voor fiscale amnestie bis

© belga

Dat bericht de krant De Tijd.

Het idee komt van de Antwerpse fiscaal advocaat Victor Dauginet, de inspirator voor de eerste fiscale amnestie in 2004. Het is de 60-jarige advocaat die ervan overtuigd is dat een nieuwe fiscale amnestie de schatkist "een veelvoud" van die 496 miljoen euro kan opleveren.

Andere fiscaal specialisten zoals Christian Chéruy en Gerd Goyvaerts zijn het met hem eens. Zij bevestigen dat nog steeds enorme niet-aangegeven kapitalen van Belgen op buitenlandse bankrekeningen circuleren.

De fiscaal advocaten achten het moment voor "een fiscale amnestie bis" meer dan rijp, nu onder meer het bankgeheim steeds meer uitgehold wordt. "De angst slaat de zwartspaarders om het hart. Velen zijn bereid een prijs te betalen in ruil voor hun gemoedsrust", zegt Chéruy.

Wel worden een aantal voorwaarden gesteld aan een succesvolle operatie. Zo moeten zwartspaarders de garantie krijgen dat ze niet vervolgd worden voor witwassen, zegt Dauginet.

Lees meer over:

Onze partners