Europa biedt 400 miljoen euro voor jobs en armoedebestrijding in Vlaanderen

28/11/14 om 15:25 - Bijgewerkt om 15:25

Bron: Trends

Vlaanderen krijgt tot 2020 bijna 400 miljoen euro aan Europese subsidies om projecten op het vlak van werkgelegenheid, sociale inclusie en armoedebestrijding te financieren. Dat heeft eurocommissaris voor Werk en Sociale Zaken Marianne Thyssen meegedeeld.

Europa biedt 400 miljoen euro voor jobs en armoedebestrijding in Vlaanderen

Marianne Thyssen © Belga

De Commissie zette vrijdag het licht op groen voor het Vlaamse operationele programma voor de uitvoering van het Europees Sociaal Fonds tot 2020.

Het programma omvat ruim één miljard euro aan uitgaven voor projecten om jobs te creëren en de sociale samenhang in Vlaanderen te versterken. De Europese Unie neemt daarvan 394 miljoen euro voor haar rekening.

Ongeveer 60 procent van de financiering gaat naar investeringen in onderwijs, opleidingen en levenslang leren en naar projecten voor duurzame, kwalitatieve jobs. Nog eens 20 procent wordt gereserveerd voor armoedebestrijding en sociale inclusie, met bijzondere aandacht voor kwetsbare groepen als de Roma. Tenslotte worden maatregelen gefinancierd om ouderen langer aan het werk te houden.

De Europese Commissie gaat ervan uit dat het Vlaamse operationele programma zo'n 250.000 mensen kan helpen om een job te vinden, een bedrijf te starten of onderwijs of een opleiding te volgen. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners