Berlusconi wil Cannes veroveren met besparingsplan

02/11/11 om 18:13 - Bijgewerkt om 18:13

Bron: Trends

De Italiaanse regering wil koste wat het kost een besparingsplan klaar hebben voor de start van de G20 in Cannes donderdag.

Berlusconi wil Cannes veroveren met besparingsplan

© belga

De regering in Rome komt woensdagavond in spoedzitting bijeen om nog voor de start van de G20-top enkele besparingsmaatregelen door te voeren. De Italiaanse ministerraad gaat daarover om 20 uur vergaderen.

Hoewel het nog onduidelijk is waar en door wie zal worden bespaard, gaat het volgens Altero Matteoli, minister van Transport en Infrastructuur, om de 'dringendste maatregelen', waaronder degene die premier Silvio Berlusconi de voorbije week heeft beloofd aan zijn Europese partners.

Berlusconi wil donderdag absoluut in Cannes aankomen met een eerste pakket besparingen onder de arm. Volgens de media gaat het mogelijk om de hervorming van de arbeidsmarkt, een herlancering van het zuiden van het land en een vereenvoudiging van de overheid. Hardere maatregelen zoals een vermogensbelasting worden niet uitgesloten.

Uit een peiling van de krant La Repubblica bleek woensdag dat de populariteit van premier Berlusconi op een dieptepunt is beland. Amper 22 procent van de Italianen zou nog voldoende vertrouwen hebben in de premier, tegenover 24 procent in september. Het aantal dat aangeeft 'weinig' of 'helemaal geen' vertrouwen te hebben, is licht gestegen van 64 procent naar 66 procent. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners