Zweedse vrachtwagenbouwer Volvo boekt opnieuw winst in 2de kwartaal

22/07/10 om 10:20 - Bijgewerkt om 10:20

Bron: Trends

De Zweedse vrachtwagenbouwer Volvo heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst geboekt van 3,2 miljard Zweedse kroon (432 miljoen dollar). De vrachtwagenbouwer, met een fabriek in Gent, presteerde daarmee beter dan analisten verwacht hadden.

Zweedse vrachtwagenbouwer Volvo boekt opnieuw winst in 2de kwartaal

© Belga

Tijdens dezelfde periode van vorig jaar moest Volvo Group, waartoe autobouwer Volvo niet behoort, nog een verlies incasseren van 5,5 miljard kroon.

Volgens Volvo Group steeg de verkoop in het tweede kwartaal met 27 procent in vergelijking met een jaar eerder, tot 68,7 miljard kroon.

Het resultaat weerspiegelt een "geleidelijk herstel van de vraag in de meeste markten van de groep", aldus Volvo-CEO Leif Johansson. De verkoop bleek vooral sterk in Azië en Zuid-Amerika. De topman wees ook op de impact van eerdere kostenbesparende maatregelen en strikte kostencontrole.

Volvo houdt vast aan zijn verwachtingen voor 2010 en rekent op een stijging van de vraag met ongeveer 10 procent in Europa - zijn belangrijkste markt - en met 20 tot 30 procent in Noord-Amerika.

De Volvo Group bouwt vrachtwagens en zware voertuigen, bussen en bouwmachines, en omvat ook de divisies Volvo Aero en Volvo Penta. Volgens Johansson waren alle divisies winstgevend tijdens het tweede kwartaal.

Lees meer over:

Onze partners