Vooruitzichten uitzendarbeid minder rooskleurig dan verwacht

05/01/11 om 15:34 - Bijgewerkt om 15:34

Bron: Trends

De vooruitzichten voor de tewerkstelling via uitzendkantoren vallen iets minder positief uit dan enkele maanden geleden. Dat blijkt uit een bevraging door het studiebureau LimaFin in samenwerking met Federgon, de federatie van de uitzendsector.

Vooruitzichten uitzendarbeid minder rooskleurig dan verwacht

© EPA

Voor de enquête bevroeg LimaFin eind december 2010 565 HR-managers en algemeen directeurs van bedrijven die al een beroep doen op uitzendarbeid.

Het aantal bedrijven dat rekening houdt met een verdere toename van de uitzendarbeid ligt met 17,8 procent lager dan in het vorige kwartaal (26,9 procent). Tegenover het eerste kwartaal van 2010 is er wel een positieve evolutie merkbaar: ruim een derde (36,4 procent) van de gecontacteerde bedrijven verwacht een stijging, 41,02 procent verwacht een status quo. Vooral bedrijven uit de transportsector, metaalverwerking, bouwsector en de voedingsindustrie blijven positief.

Volgens LimaFin blijft de belangrijkste uitdaging erin bestaan geschikt personeel te vinden. De helft (49,66 procent) van de bedrijven noemt die zoektocht een prioriteit, gevolgd door loonkostenbeheersing en het vinden van oplossingen voor meer flexibiliteit.

Lees meer over:

Onze partners