‘Vervroegd pensioen op 55 bij BNP Paribas Fortis’

© REUTERS

De vakbonden en directie bij BNP Paribas Fortis hebben een akkoord bereikt over vervroegd vrijwillig vertrek voor het personeel. Daardoor wordt het mogelijk om op 55 jaar op pensioen te gaan.

Dat schrijft De Tijd.

Naar schatting 300 werknemers komen in aanmerking voor de regeling.

Kenmerkend voor de nieuwe cao is dat de regels om de bank vervroegd te kunnen verlaten versoepeld zijn. Het is niet langer nodig om 30 jaar anciënniteit te hebben. Voortaan volstaat 25 jaar. Ook de leeftijd is aangepast. Terwijl vervroegd opstappen voorheen pas kon op 56 of 57 is dat nu naar 55 of 56 jaar – en uitzonderlijk zelfs op 54 jaar – gebracht.

Tegen regeringsplannen

De bank heeft ook toegezegd tot 61 jaar een uitkering uit te betalen in plaats van eerder tot 60 jaar. En wie door de verstrengde regels van de overheid niet meer in aanmerking zou komen voor een RVA-premie, kan nog rekenen op een tegemoetkoming van de bank.

Het akkoord gaat in tegen de wens van de overheid om de Belgen langer aan de slag te houden. Maar het biedt een gedeeltelijke oplossing voor het banenverlies bij de grootste bank van het land die in totaal 1.050 jobs schrapt, aldus De Tijd.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content