Quick wordt niet verkocht

24/08/10 om 09:05 - Bijgewerkt om 09:05

Bron: Trends

Hamburgerketen Quick staat niet te koop. Het Franse durfkapitaalfonds Qualium (ex-CDC CI) houdt vast aan zijn investering in het bedrijf. Dat meldt het vakblad CF News dinsdag.

Quick wordt niet verkocht

© belga

Qualium gaf halfweg januari 2010 de zakenbank Rothschild de opdracht om de "strategische opties" van Quick op een rijtje te zetten: een (partiële) verkoop of een beursgang. Er werd gepolst naar de interesse van investeringsfondsen.

Het bedrag van minstens 1 miljard euro die Rotschild voor Quick probeerde los te weken, blijkt te hoog. Volgens informatie van De Tijd waren de private-equityfondsen bereid maximaal 800 miljoen euro op tafel te leggen.

Het mandaat van Rothschild om een koper te vinden loopt deze zomer af en Qualium besliste uiteindelijk om de oorspronkelijk Belgische hamburgerketen in portefeuille te houden. Het Franse fonds heeft evenwel nog oren naar de verkoop van een minderheidsbelang of zelfs een beursgang.

De dochter van de Franse staatsholding CDC (een aandeelhouder van Dexia), haalde Quick vier jaar geleden van de beurs voor 730 miljoen euro. De restaurantketen was toen voor ruim de helft in handen van de Frère-holding NPM en van de holding Ackermans & van Haaren (AvH). De rest van de aandelen was in handen van particuliere beleggers.

Lees meer over:

Onze partners