Opel-topman Reilly dringt bij regeringen aan op staatshulp

21/04/10 om 16:44 - Bijgewerkt om 16:44

Bron: Trends

Opel versterkt zijn vraag naar staatshulp. Woensdag zou topman Nick Reilly met vertegenwoordigers van de Duitse regering en van de andere landen met Opel-vestigingen telefoneren. Dat heeft een woordvoerder in Rüsselsheim gezegd, die daarmee een bericht van het Duitse economische magazine Wirtschaftswoche bevestigde.

Opel-topman Reilly dringt bij regeringen aan op staatshulp

© belga

Het magazine citeerde Reilly met de woorden: "We hopen dat we spoedig een officieel antwoord van de Duitse regering krijgen. Opel heeft alle vragen van Berlijn beantwoord."

Opel heeft naar eigen zeggen 1,8 miljard euro staatshulp nodig. Het Amerikaanse moederconcern GM wil nog eens 1,9 miljard euro in de sanering pompen. Met het geld zou de capaciteit met 20 procent teruggedrongen worden en de fabriek in Antwerpen gesloten worden. Reilly kondigde bovendien een investeringsprogramma aan voor nieuwe producten en technologieën.

Terwijl GM in de Verenigde Staten zijn staatshulp aan het terugbetalen is, rekent Reilly in Europa op staatssteun. Hij maakte duidelijk dat dit niets aan de kapitaalbehoefte bij Opel verandert.

Lees meer over:

Onze partners