Nyrstar halveert verlies

05/02/15 om 09:35 - Bijgewerkt om 09:34

Bron: Trends

Mijnbouw- en metaalbedrijf Nyrstar heeft vorig jaar een verlies in de boeken geschreven van 90 miljoen euro, minder dan de helft van de 195 miljoen euro die een jaar eerder nog moest worden geslikt. Dat blijkt uit de jaarresultaten.

Nyrstar halveert verlies

© Belga

Nyrstar zette een EBITDA-winst (voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) neer van 280 miljoen euro, tegen 185 miljoen euro een jaar eerder. Nyrstar kon onder meer profiteren van een stijgende zinkprijs (+13 pct), ook al werd die deels teniet gedaan door een daling van de goud- en zilverprijs met respectievelijk 10 en 20 pct.

De omzet daalde licht van 2,82 miljard euro naar 2,79 miljard euro. De nettoschuld van Nyrstar zakte naar 438 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog 670 miljoen euro.

Het bedrijf, dat eind november ceo Roland Junck zag vertrekken, blijft vertrouwen hebben in de onderliggende fundamenten van de zinkmarkt. Nyrstar zegt nog dat op de jaarlijkse algemene vergadering van 29 april meer zal worden gezegd over de benoeming van een niewe topman. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners