Nieuwe CEO van Vivaqua stond slechts derde op lijst van headhunter

21/12/16 om 04:57 - Bijgewerkt om 08:09

De raad van bestuur van de Brusselse waterdistributiemaatschappij Vivaqua gaat Laurence Bovy benoemen tot nieuwe directeur-generaal. Nochtans stond ze slechts op de derde plaats van de shortlist van headhunter Egon Zehnder.

Nieuwe CEO van Vivaqua stond slechts derde op lijst van headhunter

© BELGA

Dat schrijft De Tijd.

Luc Lallemand, de huidige baas van de spoorwegbeheerder Infrabel, kwam als beste kandidaat uit de selectie. In het rapport van Egon Zehnder wordt hij beoordeeld als 'excellent'. Op nummer twee staat Olivier Lagneau, een ingenieur uit de rangen van Vivaqua. Hij wordt als een 'zeer goede' kandidaat omschreven. Op de laatste plaats komt Laurence Bovy, die beoordeeld wordt als een 'goede' kandidaat. Maar dus wel als de minst goede van de drie kandidaten.

Een jury besliste om de rangschikking om te draaien, waardoor de vertrouwelinge van PS-kopstuk Laurette Onkelinx de CEO van Vivaqua wordt. Yvan Mayeur, de burgemeester van Brussel en voorzitter van Vivaqua (en partijgenoot van Onkelinx), verdedigt die keuze. "Het was niet aan Egon Zehnder om een rangschikking te maken", zegt hij. "Dit is geen politieke benoeming, maar een benoeming op basis van competenties".

(Belga/RR)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Onze partners