Jo Lernout en Pol Hauspie schuldig bevonden op proces L&H

20/09/10 om 16:41 - Bijgewerkt om 16:41

Bron: Trends

Jo Lernout en Pol Hauspie zijn schuldig bevonden door het Hof van Beroep in Gent aan valsheid in geschrifte en het knoeien met bedrijfsresultaten.

Jo Lernout en Pol Hauspie schuldig bevonden op proces L&H

Voor de 17 overblijvende beklaagden waarvan de strafklachten ontvankelijk zijn, worden maandagnamiddag een voor een alle tenlasteleggingen overlopen.

Uit de weerhouden tenlasteleggingen blijkt dat Lernout en Hauspie, op enkele details na, schuldig verklaard worden aan valsheid in jaarrekening, gebruik van valse stukken en valsheid in geschrifte en koersmanipulatie. De betichting emmissiebedrog, bedrog bij de uitgifte van aandelen, werd onontvankelijk verklaard. Het hof verminderde ook de meeste fraudebedragen.

Nico Willaert en Gaston Bastiaens

Het hof van beroep van Gent acht Nico Willaert en Gaston Bastiaens schuldig aan quasi dezelfde tenlasteleggingen als die van Jo Lernout en Pol Hauspie: onder meer valsheid in jaarrekening, gebruik van valse stukken en valsheid in geschrifte.
Ook nu werden de bedragen verminderd ten opzichte van wat het openbaar ministerie had gevorderd.

Het overlopen van alle betichtingen kan nog een hele tijd duren. Pas daarna wordt de strafmaat bepaald. Lernout en Hauspie en de twee andere topfiguren Gaston Bastiaens en Nico Willaert riskeren tot 5 jaar cel.

Alle berichtgeving over het L&H-arrest van het Hof van Beroep kan u hier nalezen.

Lees meer over:

Onze partners