ING-top ontvangt riante bonus

Het bestuur van de Nederlandse bank-verzekeraar ING ontvangt voor 2010 een bonus die bijna even groot is als het jaarloon. Dat blijkt donderdag uit het jaarverslag van het Nederlandse financieel concern.

Voorts kan de top voor het boekjaar 2011 rekenen op een loonsverhoging. Bestuursvoorzitter Jan Hommen krijgt bovenop zijn jaarloon van ruim 1,35 miljoen euro ongeveer 1,25 miljoen euro aan variabele beloning. De helft daarvan wordt contant uitgekeerd, de andere helft wordt verzilverd in aandelen.

Financieel topman Patrick Flynn ontvangt een bonus van 600.000 euro bovenop een jaarloon van 750.000 euro. Koos Timmermans, verantwoordelijk voor het risicobeheer van de bank-verzekeraar, blijft aan de slag tegen een jaarloon van 750.000 euro en een variabele beloning van 690.000 euro.

ING zag zich in oktober 2008 verplicht, als gevolg van de kredietcrisis, 10 miljard euro te lenen van de Nederlandse overheid om het hoofd boven water te houden. Het Nederlandse financieel concern moet nog 5 miljard euro van dat bedrag aflossen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content