In 2015-2016 is Telenet zo snel als glasvezel

Nieuwe ontwikkelingen van CableLabs in de VS zullen de kabel snelheden van 10 gigabit per seconde in download geven, met 1 gigabit per seconde in upload.

Volgens chief executive officer Duco Sickinghe van Telenet werkt CableLabs, het gemeenschappelijke labo van de kabeluitbaters, aan een Docsis 3.1 norm die de capaciteit van de kabel zal opvoeren tot 10 gigabit per seconde naar de gebruikers toe (download), met 1 gigabit per seconde naar het internet toe (upload).

“Een abonnee zal 1 gigabit per seconde down en 100 megabit per seconde up kunnen hebben”, zei Sickinghe. Volgens hem wordt dat ergens in “2015-2016” realiteit. De norm moet nog worden vastgelegd en dan ook nog eens door de infrastructuurbouwers in hard- en software gegoten.

“Bepaalde grote zoekmachineleveranciers gaan ervan uit dat ze over een jaar of 7 producten met 1 gigabit per seconde downstreamsnelheid zullen leveren”, zei Sickinghe, verwijzend naar Google.

Een snelheid van 1 gigabit per seconde is wat operatoren die glasvezelaansluitingen bieden vandaag beloven aan hun abonnees. (BL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content