Gimv stapt in Kortrijkse Trustteam

07/10/11 om 09:13 - Bijgewerkt om 09:12

Bron: Trends

Gimv neemt een meerderheidsbelang in ICT-dienstenaanbieder Trustteam, winnaar van de Trends Gazellen West-Vlaanderen 2011.

Gimv neemt een meerderheidsbelang in ICT-dienstenaanbieder Trustteam, winnaar van de Trends Gazellen West-Vlaanderen 2011. Het behoorlijk winstgevende Trustteam uit Marke biedt een totaalpakket van netwerkdiensten voor KMO's, met infrastructuur, beveiliging en communicatie. Daarnaast ontwikkelt de firma zelf software voor de zorgsector. Er werken 65 werknemers in vestigingen in België en Roemenië.

De omzet 2010 was iets meer dan 10 miljoen euro, een vervijfvoudiging op vijf jaar tijd, onder meer door overnames. De nettowinst van de Belgische vennootschap was 1,4 miljoen in 2010 en 0,96 miljoen in 2009.

"Wij hebben een vrij constante stroom aan inkomsten uit onderhoudscontracten en dergelijke", zegt chief executive officer Stijn Vandeputte. "Software is ongeveer tweevijfden van onze omzet".

Stijn Vandeputte richtte het bedrijf op in 2002. Hij en uitvoerend bestuurder Patrick Cornette houden nu naast de Gimv de overige aandelen. Andere aandeelhouders zijn uitgekocht, zegt Vandeputte.

Behalve organische groei wil Trustteam volgens de mededeling van Gimv verder acquisities doen om in de komende vijf jaar de omzet opnieuw te verdubbelen.

Bij Gimv was de transactie in handen van executive investment manager Tom Van de Voorde. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt. Trustteam wil in de loop van 2012 verhuizen naar een gloednieuw op het Evolis bedrijvenpark in de schaduw van de William windturbine naast de E17. (KC/BL)

Lees meer over:

Onze partners