‘Geen sprake van onderhandelingen in Beaulieu-dossier’

© belga

In het kader van het strafdossier rond vermoedelijke fiscale fraude bij de Beaulieu-groep is er op dit moment geen sprake van onderhandelingen tussen de fiscus en één van de betrokken partijen. Dat meldt de woordvoerder van de FOD Financiën dinsdagnamiddag aan Belga.

De reactie van de woordvoerder staat haaks op een verklaring van een advocaat in het dossier, die wel degelijk melding maakte van onderhandelingen tussen fiscus een betrokken partij.

De Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) moest dinsdag beginnen met de beoordeling van het dossier nadat de Brusselse raadkamer zich onbevoegd had verklaard. Dat gebeurde nadat één van de verdachten in het dossier tot plaatsvervangend rechter was benoemd.

Dinsdagvoormiddag besliste de KI om de zaak in zijn geheel uit te stellen. Het persagentschap Belga vernam van een van de advocaten dat tot uitstel beslist werd omdat er opnieuw onderhandelingen liepen tussen de fiscus en betrokkenen in het dossier. De Tijd vernam uit goede bron dat het de Beaulieu-groep zelf was die onderhandelde over een dading.

Woordvoerder Francis Adijns van de FOD (Federale Overheidsdienst Financiën) meldt dat er helemaal geen onderhandelingen gevoerd worden. “Niet met de Beaulieu-groep en niet met één van de andere partijen in het dossier.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content