Francis Kint, CEO Vion Food Group: 'Belangrijk is niet wat je levert, maar hoe je het produceert'

13/09/17 om 21:00 - Bijgewerkt op 18/09/17 om 15:05
Uit Trends van 14/09/17

Twee jaar geleden kwam de Vlaming Francis Kint aan het roer bij Vion Food Group, het Europese nummer twee van de vleesproducenten. Het bedrijf kampte nog met de naweeën van een te driftig expansiebeleid. De woeligste jaren lijken stilaan achter de rug.

De vleessector is kapitaalintensief en arbeidsintensief tegelijk. Een rondleiding in het varkensslachthuis van Boxtel bij Eindhoven maakt dat in één oogopslag duidelijk. De koelruimtes zijn zo groot als een voetbalveld. Er trekken varkenskarkassen voorbij, opgehangen aan grote haken. De ruimte heeft een capaciteit voor 12.000 varkenskarkassen. Aan de werkbanken staan tientallen mensen die uitbenen, snijden, boren en hakken. Elk uur worden 1100 karkassen uitgebeend, goed voor 2,5 miljoen kilo vlees per week. Automatiseren lukt niet, want het gewicht van een varken varieert van 88 tot 100 kilo. Elk deel is weer ietsje anders.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Trends-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Trends

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Trends Information Services

Onze partners