Dexia verliest meer aan verkoop Dexia Bank België

09/11/11 om 11:03 - Bijgewerkt om 11:03

Bron: Trends

De Frans-Belgische groep tekende in het derde kwartaal van dit jaar een verlies van 6,3 miljard euro op. Gemeten over de eerste negen maanden gaat het 10 miljard euro.

Dexia verliest meer aan verkoop Dexia Bank België

© Reuters

De groep Dexia leed op de verkoop van Dexia Bank België aan de Belgische overheid een verlies van 4,065 miljard euro. In oktober raamde Dexia het verlies door de verkoop van de Belgische bankpoot nog op 3,8 miljard euro. Dat heeft Dexia woensdag voorbeurs bekendgemaakt in een tussentijdse verklaring over het derde kwartaal. De Frans-Belgische financiële groep verkocht Dexia Bank België (DBB) aan de Belgische overheid voor een vast bedrag van 4 miljard euro.

Verlies van 6,3 miljard in derde kwartaal

De verkoop van DBB alsook een forse waardevermindering van 2,3 miljard euro op Griekse overheidsobligaties deden het verlies van Dexia in het derde kwartaal oplopen tot 6,32 miljard euro. In dat bedrag is de meerwaarde van 135 miljoen euro op de verkoop van de Turkse verzekeraar DenizEmeklilik inbegrepen.

In het tweede kwartaal boekte Dexia al een waardevermindering van 377 miljoen euro op Grieks staatspapier, een gevolg van de beslissing van de groep om deel te nemen aan het steunprogramma voor het financieel noodlijdende Griekenland, waarbij Griekse overheidsobligaties die voor 31 december 2020 vervallen, zouden worden omgeruild. Dexia verwijst onder meer naar de onzekerheid rond het nieuwe steunplan dat door de Europese Unie werd voorgesteld om nog een bijkomende waardevermindering te boeken.

Omdat de impact voor belastingen van belangrijke elementen in het tweede trimester 4,193 miljard euro bedroeg, loopt het verlies in de eerste negen maanden van dit jaar op tot ruim 10 miljard euro. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners