De Witte Lietaer start joint venture in Rusland

18/03/11 om 15:25 - Bijgewerkt om 15:25

Bron: Trends

De Witte Lietaer (DWL) - fabrikant van bed-, bad- en tafellinnen - opent via een joint venture een saleskantoor in Sint-Petersburg. De West-Vlaamse kmo heeft de Finse partner TRB onder de arm genomen om samen de Russische markt op te gaan.

"TRB is een oude bekende en ze kennen de Russische markt beter dan wie ook", zegt Francis Dejonghe, general manager van De Witte Lietaer. "De Russische markt vormt een veelbelovende afzetmarkt, de groei is er aanzienlijk. We verwachten dat de groei de komende jaren aanhoudt in dit BRIC-land."

De Witte Lietaer is met zijn aanbod vooral actief op de b-to-bmarkt, waarbij de hotelsector de belangrijkste doelgroep vormt. In tweede en derde instantie komen de wasserijsector en de doorsneeconsument aan bod.

De Witte Lietaer is actief in 80 landen. 85 procent van de omzet (zo'n 30 miljoen euro) heeft betrekking op het buitenland. Het bedrijf heeft fabrieken in Vlaanderen en in het Turkse Bursa. In Lauwe werken 125 mensen.

In 2006 werd de familiale textielonderneming overgenomen door de Parijse groep HDM Finance. Volgens Dejonghe is het de bedoeling om binnenkort een tweede verkoopsfiliaal op te richten in het Midden Oosten.

KC

Lees meer over:

Onze partners