Coene (NBB): "Dexia niet in de problemen"

23/09/11 om 11:16 - Bijgewerkt om 11:16

Bron: Trends

Volgens Luc Coene, gouverneur van de Nationale Bank van België, verkeert de Frans-Belgische bank-verzekeraar Dexia niet in moeilijkheden. Dat zei Coene donderdag in Washington.

Coene (NBB): "Dexia niet in de problemen"

© belga

Dexia maakte vorige maand zijn grootste kwartaalverlies 'ooit' bekend van ruim 4 miljard euro. Dat was onder meer een gevolg van afboekingen van activa en de bijdrage voor Griekenland.

Hoewel Coene bevestigt dat Dexia het niet gemakkelijk heeft, kampt de bank-verzekeraar volgens hem niet met onoverkomelijke problemen. Luc Coene, die ook in de raad van gouverneurs van de ECB zetelt, voegde eraan toe dat Dexia al lange tijd geen dollars heeft geleend bij de Europese Centrale Bank.

Wat de problemen in de eurozone betreft, verklaarde Coene dat de ECB in actie kan komen als de economie blijft slabakken. "Als de gegevens begin oktober uitwijzen dat de zaken er slechter voor staan dan we verwachtten, zullen we bekijken welke beslissingen we moeten nemen", luidde het. Dat zou dan eventueel het opnieuw invoeren van bankleningen met langere looptijden kunnen zijn, mogelijk van twaalf maanden of meer.

De NBB-gouverneur is voorts niet overtuigd is van het voorstel om het Europese noodfonds EFSF uit te bouwen tot een volwaardige bank die zich kan herfinancieren bij de ECB. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners