Canon wil IRIS volledig inlijven

© reuters

Het Japanse bedrijf Canon wil het beursgenoteerde technologiebedrijf IRIS uit Louvain-la-Neuve volledig in handen. Dat meldt de marktautoriteit FSMA.

Canon lanceert een overnamebod van 44,50 euro per IRIS-aandeel, wat 50 procent meer is dan de 29,70 euro toen de handel in het aandeel IRIS dinsdagochtend werd stilgelegd. Het bod heeft betrekking op een totaal van 1.550.282 aandelen, de 49.292 eigen aandelen meegerekend.

Op dit moment heeft referentieaandeelhouder Canon al 17 procent van IRIS in handen. Volgens beurswaakhond FSMA wordt de overname definitief bezegeld als Canon erin slaagt 90 procent plus één aandeel te verwerven.

IRIS, dat gespecialiseerd is in elektronisch documentenbeheer, noteert sinds 1999 op Euronext Brussel. Het bedrijf telt ruim 500 werknemers en heeft vestigingen in Louvain-la-Neuve, Vilvoorde en Brasschaat. IRIS werd in 1987 door de huidige CEO Pierre De Muelenaere opgericht. In 2011 werd een jaaromzet van 121,3 miljoen euro geboekt.

In een persbericht meldt de topman verheugd te zijn dat IRIS deel mag uitmaken van de Canon Group. De Muelenaere voegt eraan toe dat de voltallige raad van bestuur instemt met het overnamebod van Canon. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content